De la motivació a l’acció.

Ja hem encetat un nou any.  Potser ets dels qui, un any més, t’has proposat nous objectius a nivell professional o has tret la pols a antics somnis no realitzats per elevar-los a la categoria de nous reptes a aconseguir.

Un dels propòsits professionals més repetits és el d’aprendre alguna cosa nova, com per exemple introduir-se en una nova disciplina per ampliar la nostra expertesa; adquirir nous coneixements per guanyar en competència o aprofundir en noves habilitats per millorar la nostra capacitat de lideratge.

Una vegada tenim l’objectiu en ment toca moure’s i fer el primer pas.  Massa sovint, però, no l’arribem a fer i si el fem, poc després el deixem sense continuïtat.  On està la diferència entre posar-se en marxa o romandre sense fer res?  Quins són els factors que ens empenyen decididament cap al nostre objectiu o que ens bloquegen en la inacció?  D’on neix la motivació suficient per posar-nos en acció?  Com pot ser que, a vegades, la voluntat no acompanyi el desig?

Saber on anem i per què hi anem, proporciona sentit quan emprenem un nou viatge.

De ben segur que existiran tantes respostes com persones hi ha que hagin experimentat el fenomen de la procrastinació i el mal regust de repetir-se frases del tipus “ja ho faré més endavant”, després de passar molt de temps sense fer res.

Sabem que per assolir objectius necessitem focus, centrament, esforç i perseverança.  Sabem que ningú ens regalarà res.  Sabem també, que cal posar-s’hi de seguida perquè tot esperant el moment oportú és probable que el pas del temps en malbarati l’oportunitat, esvaeixi les millors intencions i n’afebleixi la motivació.

Així doncs, abans de dissenyar els diferents passos que conformin un pla d’acció decidit i realista, cal assegurar que la visió d’aconseguir els nostres propòsits sigui prou poderosa com per omplir el dipòsit de la motivació necessària des de l’inici fins al final. 

10 preguntes que ens poden ajudar a saber si tenim prou motivació:

  1. Què és el que t’agradaria aprendre i que realment significaria un abans i un després en la teva trajectòria professional?
  2. Quins són aquells aprenentatges que et poden obrir noves perspectives professionals?
  3. Quines són les competències que necessites millorar per convertir-te en el professional que aspires a ser?
  4. Quins costos té per a tu continuar ajornant la decisió d’iniciar una nova passa que impulsi la teva carrera professional?
  5. Quins són els beneficis que obtens mentre continues sense apostar per progressar en la teva carrera?
  6. Quina diferència existeix entre la teva inacció i la teva escala de valors?
  7. En una escala del 1 al 10, com puntues la teva satisfacció professional?  Si no és mínim un 9, què et falta per pujar la nota?
  8. Quan deixaràs de banda les excuses que t’expliques mentre no et poses en marxa?
  9. Una vegada hagis arribat al teu objectiu, quins guanys et proporcionarà?
  10. I, pots arribar a imaginar en quina mena de professional et convertiràs?

Les respostes a aquestes preguntes poden ser útils com a interruptor que activi  la motivació necessària que tantes vegades es resisteix a mantenir-se intacta des del principi fins al final.

Al mateix temps, és convenient tenir present que un objectiu perquè sigui formulat amb les majors garanties d’èxit ha de reunir una sèrie de requisits determinats.  Consulteu el post: Convertir Somnis en Realitat

Aprendre alguna cosa nova enriqueix el nostre coneixement i les nostres habilitats, optimitza el nostre perfil professional i modela la nostra capacitat de lideratge.  Invertir en el propi desenvolupament impacta positivament en el nostre rendiment i benestar, i en el nostre equip.

Post relacionat: El Valor de la Millora Continua