Activa’t en la recerca de feina amb confiança.

Durant aquests deu darrers anys, qui més qui menys ha conegut casos molt propers de gent que s’ha quedat a l’atur per “culpa de la crisi”, amics, coneguts, potser algun familiar o potser tu mateix. Aquesta situació ha causat molts maldecaps personals i enrenous familiars. En el millor dels casos la persona afectada ha sabut trobar una nova feina en un termini més o menys curt de temps. Però, evidentment, no sempre ha estat així. Fins i tot i hi ha casos de persones que no ho han aconseguit encara. Els impediments i les dificultats són múltiples i diverses. Sovint sentim parlar de les que afecten a la situació actual del mercat laboral en aquest país, però l’objecte d’aquest post és centrar-me en les dificultats de tipus personal. Vegem algunes afirmacions que expressen l’estat de neguit d’algunes persones que, trobant-se en situació d’atur, no aconsegueixen trobar una sortida.

  • “En aquesta situació, és impossible trobar feina”.
  • “Amb l’edat que tinc, qui em voldrà?”.
  • “Sense experiència, és impossible que algú em doni una feina diferent”.
  • “No me’n sortiré”.
  • “Hi ha altra gent que s’ho mereix més que jo”.
  • “Hi ha altra gent més preparada que jo”.
  • “No sé per què m’haurien d’agafar a mi”.
Buscar feina és una feina

Convertir la recerca de feina en una feina, proporciona més probabilitats de sortir-se’n més aviat.

Aquest tipus d’afirmacions no deixen de ser creences limitants i aquest tipus de creença sol portar les persones que les tenen a una situació de bloqueig. El pitjor que els pot passar és que es tanquin a noves oportunitats per creure’s que no existeixen.

És una creença limitant pensar que el que m’ha passat em condicionarà el futur. També ho és pensar que el que li ha passat a un altre, significa que a mi, em passarà igual o pitjor.

Post relacionat:  Creences Limitants.

Les informacions que ens arriben, els comentaris que sentim, les estadístiques que es publiquen, la situació actual del país, res d’això és garantia que les coses hagin de passar d’una manera determinada. I no has de deixar que suposin un condicionant a l’hora de moure’t. Tothom té el seu potencial i mereix fer-lo aflorar. Enlloc està escrit que una persona estigui predeterminada a que li passi una cosa o una altra.

El Coaching i la PNL proporcionen un mètode molt eficaç per adquirir els recursos necessaris per transformar creences limitants en creences potenciadores. El Coaching treballa des d’una pressuposició fonamental:  tothom té els recursos que necessita, en cas contrari, es poden crear. No hi ha persones sense recursos, només hi ha mapes mentals sense recursos. Aquests mapes mentals poden arribar a limitar una persona molt més que qualsevol obstacle real del món extern.