Els 10 beneficis principals del coaching.

Potser tu ets una de tantes persones que encara es pregunta què és el coaching? Des que, ja fa uns anys, vaig descobrir el coaching fins ara, m’he trobat amb molta gent que ho pregunta. Certament, és una disciplina poc coneguda encara. Tot i que la seva aparició es remunta a uns quaranta anys aproximadament als Estats Units, a casa nostra es coneix des de fa uns vint anys. I, tenint en compte, que el coaching va entrar a través del món de l’empresa i localitzat a les grans ciutats com Barcelona, fa que encara sigui força desconegut a nivell general.

illes-formigues-calella-de-palafrugellEl coaching és una metodologia que serveix a les persones a projectar-se des del present cap al futur, tant a nivell professional com a nivell personal. El coaching desenvolupa i capacita les persones per generar canvis substancials i duradors.  Consisteix en un seguit d’eines fonamentades en preguntes que tenen com a objectiu, que les persones trobin en el seu interior, les seves pròpies respostes, recursos i potencial per a la consecució dels seus objectius.

No és teràpia, no dóna respostes al passat, no cura patologies, no et diu  o t’aconsella sobre el que has de fer. El coaching parteix de la base que en el fons, ningú millor que tu mateix, per saber realment què vols fer, com ho vols fer, amb qui ho vols fer i on i quan ho vols fer. Tu ets el vertader especialista en tu mateix.

Moltíssims són els BENEFICIS que el coaching et pot oferir. 10 dels més importants són:

  1. Clarificar i definir exactament el que vols.
  2. Prendre consciència del que et passa i dissenyar el que vols que et passi.
  3. Traçar el full de ruta necessari per arribar on vols.
  4. Prendre amb seguretat les grans decisions.
  5. Superar els límits que et frenen.
  6. Conèixer quin és el teu potencial i extreure’l cap enfora.
  7. Trobar nous propòsits i nous reptes que et motivin.
  8. Moure’t en direcció cap allò que creies impossible.
  9. Donar llum a projectes somiats.
  10. Valorar allò important en la teva vida.

En definitiva, el coaching suposa una inversió en tu mateix, en el teu creixement personal, en la teva autoestima, en el lideratge de la teva pròpia vida, en descobrir nous recursos i aprenentatges, en la teva felicitat. Sense dubte, que aquests són motius prou importants per decidir-se a invertir en un procés de coaching. Què cal més? Doncs aportar una bona dosi de valentia, responsabilitat i motivació per a que el teu desig de canvi sigui tot un èxit personal.