Arriba un moment en què te n’adones que has arribat pràcticament a la meitat de la teva vida professional.

Te n’adones que el temps ha passat molt ràpidament des que et vas preparar per obtenir la teva primera feina.  Des d’aleshores hauràs lluitat per progressar professionalment, potser canviant més d’una vegada de feina o potser romanent al mateix lloc.

Durant aquest temps t’hauràs esforçat per adaptar-te a les exigències de l’entorn professional en què t’has mogut.  T’hauràs esforçat en donar el màxim de tu, t’hauràs equivocat i hauràs après molt, a vegades, gaudint de l’aprenentatge i d’altres, a cop de patacada.

Hauràs rebut l’oportú reconeixement per la feina ben feta, però, tanmateix hauràs sofert la frustració de no veure recompensada la teva dedicació i els teus encerts.

Hauràs conegut gent molt interessant i, potser, algun bon amic mentre hauràs patit per emprenyades i maldecaps a causa de companyies que voldries oblidar.

Hauràs sentit el desgast que genera la pressió dels números, els objectius, els terminis i les exigències dels clients i segurament les ganes d’engegar-ho tot a rodar.

Hauràs tingut èxits, t’hauràs promocionat i guanyat diners i hauràs sentit l’orgull de pertànyer a un grup de treball i de formar part d’una empresa, però una part de tu es continua preguntant si el cost n’ha pagat la pena.

pas del temps

El pas del temps és inexorable, però no ho és el sentit que resulta dels nostres propòsits.

Un dia te n’adones que potser no arribaràs on pretenies i que si hi arribes no serà exactament com havies imaginat.Te n’adones, amb els anys, que allò que un dia semblava un destí enlluernador i engrescador, només es tractava d’un miratge.

Sents que has perdut el nord, que ja no té massa sentit el que fas, fins el punt que has oblidat el que et motivava. Veus que alguna cosa no ha acompanyat, sents que una part de tu ha quedat mig buida, que la recompensa no ha estat suficient.  Et queda la sensació que has donat molt i has rebut poc.

Després d’anys empenyent i somiant per fer-te un lloc al món professional veus que no has aprofitat del tot el teu talent, creus que podies haver donat molt més, après molt més i potser esperaves rebre més també.  Veus que tanta energia invertida no ha generat prou resultats.

Ara, probablement, ets més conscient que mai del trajecte recorregut, del que has aconseguit, del que t’ha mancat, del que has après, de què és el millor per tu i les persones importants de la teva vida.

Sents que necessites revisar els teus valors per constatar si són els mateixos avui que els del principi, i per comprovar que estan alineats amb allò que estàs fent i amb els qui t’hi acompanyen.

Comences a valorar quina és la naturalesa dels teus objectius professionals i de vida.  Són encara els mateixos de sempre?  En què han canviat?  I si han canviat, són coherents amb els teus valors?

Et vas fixant en alternatives per descobrir què necessites canviar per sortir de les rutines que t’han portant fins a aquest punt i analitzes quines són les teves prioritats. 

És hora de redefinir el teu propòsit, el per què estàs invertint o malgastant el teu temps: té sentit el que estàs fent? et proporciona direcció i focus? Estàs aportant valor i rebent prou satisfaccions?

Propòsits diluïts en el temps ens condueixen per camins incerts sense brúixola.  Només amb la renovació conscient dels nostres propòsits tindrem l’oportunitat de redreçar el nostre rumb.