Han passat gairebé dos anys des que em vaig quedar a l’atur després de 25 anys d’haver estat treballant de forma continuada. Això ha estat nou per mi. Es tracta d’un gran canvi. Aquesta situació ha arribat en un moment de la meva vida en el que ja he passat dels 45 anys. Sí, sembla mentida com passa el temps, però ja formo part d’aquest grup de gent que l’edat ens confereix una estimable experiència, però, al mateix temps, ens va tancant certes portes de futur.  No som ni vells ni joves. Tot i que ja hem passat el llindar de la nostra vida productiva, els majors de 45 anys tenim encara molta energia, coneixement i experiència per aportar.

els-encantats

D’entrada, les expectatives que genera aquesta nova situació no eren dolentes, ans el contrari. Trobar-me sense feina en la plenitud de la meva vida professional, no em feia pensar que la meva carrera professional quedés escapçada de cop. Amb el pas de les primeres setmanes, tot em començava a fer creure que els majors de 45 anys ho tenim bastant cru per reincorporar-nos al mercat laboral. Que si ja som massa grans, que si tenim massa experiència, que si cobrem massa, que si no tenim massa capacitat d’adaptació, que si ens falten títols o ens en sobren, que si massa cabells blancs no s’adequa amb una imatge jove i moderna, etc. 

Tanmateix, després de tot aquest temps de constatar les moltes dificultats que existeixen avui dia, també m’he convençut que aquesta situació pot generar noves oportunitats per explorar camins nous que fins ara no havia contemplat.  Estic parlant que davant dels cops que la vida ens reserva, hem de ser capaços de respondre-hi adequadament, buscant noves alternatives i els beneficis que se’n derivin. Es tracta de convertir el cop en un repte, el problema en oportunitat, la mala sort en bona sort. I això es pot fer! És possible!

Aquesta ha estat la meva oportunitat per reciclar-me, per canviar de rumb, per formar-me en noves habilitats, per reorientar la meva activitat professional…en definitiva per agafar les regnes d’aquest temps de canvi que m’ha tocat viure i aprofitar-lo  per liderar el canvi que necessitava. Així doncs, aquí em teniu, reconvertit com a coach executiu, per posar la meva experiència i el meu coneixement a la vostra disposició.