Gaudeix de les vacances per connectar-te amb els teus propòsits.

Arriben les vacances, i arriba el temps tan desitjat per desconnectar; desconnectar dels problemes, de la feina, del dia a dia, de tot allò que durant una bona colla de mesos ens ha suposat una càrrega que ara cal deixar anar. Com proclamen molts eslògans publicitaris, les vacances són per escapar-se, per evadir-se, per fugir cap a destins que ens facin oblidar per uns dies, la rutina que ens ha acompanyat durant llargues setmanes.

Platja de Can Comes Aiguamolls Empordà

L’estiu, temps per desconnectar per tornar a connectar.

Però desconnectar, escapar, evadir-se, fugir són verbs que indiquen allunyar-se d’una realitat que no ens agrada. En Coaching és fonamental expressar allò que una persona vol fer en positiu. És a dir el Coaching procura que la persona més que apartar-se d’una situació no volguda, s’apropi a la situació que sí desitja. Algú podria dir que l’una és conseqüència de l’altra, però no és així necessàriament. El fet d’expressar el que un vol deixar de fer no implica automàticament el que sí vol fer.

Per tant, crec que una molt bona proposta per les vacances, és que més enllà de desconnectar de la rutina dels darrers mesos, és  connectar-nos a nous propòsits que transformin antigues rutines en nous al·licients de futur; o per reconnectar-nos a propòsits que teníem mig oblidats per aconseguir d’una vegada per totes aquells objectius professionals o personals que hem estat posposant durant massa temps.

A continuació, una sèrie de propostes per a les vacances:

  1. Prendre distància: viatjar, escriure, llegir, conversar, practicar esport, jugar o qualsevol altra activitat que et faciliti la transició entre allò que vols deixar enrere i allò que desitges aconseguir.
  2. Contemplar noves opcions: imaginar noves alternatives de futur sense restriccions, visualitzar nous escenaris sense límits, escoltar les experiències dels qui ja han fet el camí que vols recórrer, sentir el que desitges aconseguir “com si” ja fos una realitat.
  3. Fixar nous objectius: siguin grans o petits, nous o antics, personals o professionals. Les vacances poden ser un bon moment per definir la forma, el contingut i els timmings dels teus objectius.
  4. Prendre acció: les vacances també poden ser molt útils per fer ja el primer pas, per posar fil a l’agulla i encetar el camí necessari que et porti a fer realitat allò que has imaginat.

Ah! i encara un proposta més, el que diuen els italians “il dolce far niente”, el no fer res. No fer res resulta també una magnífica oportunitat per alliberar la nostra ment. I quan menys fem més vola la nostra ment. I quan més vola la nostra ment, més gaudim, més ens divertim i més imaginem. I quan més imaginem, més ens projectem cap al futur.

Bon estiu!!!